1000 Yıllık Heykelde Açıklanamayan Keşif

Eski eserler bize eski kültürler ve yaşam biçimleri hakkında daha fazla bilgi edinme şansını sunuyor fakat son günlerde yapılan araştırmalarda bu eski eserler tarandığında şaşırtıcı bulgular elde edildi.
Bu MS 1100 döneminden itibaren tipik bir Buda heykeli gibi görünse de, içeriği, en çok gözlemlenen tarihsel gözlemlerden bile daha şaşırtıcı.
Eski Çin’den gelen Budistlerin kalıntılarının heykelin içinde bulunduğuna inanabiliyor musunuz?
Heykel Hollanda müzesine sergi için yerleştirilmeden önce, tam bir CT taraması gerçekleştirildi ve içinde bulunan eski keşişlere dair şeyler bütün taraflar için çarpıcı bir sonuç oldu.
Kalıntıların Budist usta olarak bilinen bir adama ait olduğu düşünülmektedir.
Adı Liuquan, Çin Meditasyon Okulu üyesiydi.
Bütün rahiplerin hayati organları kaldırılmış ve yerine eski Çin karakterleri içeren kağıt parçaları bulunmuştur.
Hatta Liuquan’ın kendi bedenini mumyalamayı seçmiş olabileceği düşünülür, çünkü bu zaman döneminde yaygın bir uygulama idi.
Budist keşişlerin kendilerini açlıktan ölmeye ve kendilerini isteyerek mumyalamaya karar veren eski kayıtları vardır.
Ancak, Liuquan kendi türünün ilk örneğini oluşturuyor ve bu şimdiye kadar bulunmuş ve ilerideki incelemeler için taranmış tek heykeldi.
 
 

Yazar Hakkında |

1980 yılında Kocaeli'nde doğdum. Yaklaşık 13 yıldır tasarımla uğraşmaktayım. Çok küçük yaşlardan beri Uzay ve ötesine olan ilgim doğrultusunda, merakımı gidermek ve bilgi sahibi olmak amacıyla bu konular üzerine yıllardır araştırma yapmaktayım.

Start typing and press Enter to search